BOB Kuman VS David Teoh - Penipuan?

Isu Hangat baru baru ini kita dikejutkan satu khabar berita dari BOB Kuman bahawa satu produksi yang sungguh terkenal tidak mengendahkan pelakonnya yang mengalami kecerderaan ketika membuat pengambaran didalam dram televisyen , Jangan Padang Belakang Congkak di Hulu Langat.

Berikut adalah kenyataan yang telah dipetik dari hMetro berkenaan isu itu

KUALA LUMPUR: “Bukan janji, tetapi pasti saya sudah melangsaikan semua bayaran lakonan yang dibintangi Bob Kuman.

“Kalau benar lakonannya belum dibayar, saya minta dia segera berjumpa saya dan akan memberikan tambahan 10 peratus faedah terhadap bayaran tertunggak seperti didakwa,” kata penerbit filem terkenal, David Teoh menjawab tuduhan pelakon, Bob Kuman, 40, yang mendakwa beliau mengabaikan masalah kesihatan pelakon itu yang terjatuh selepas menjalani penggambaran drama televisyen, Jangan Padang Belakang Congkak (JPBC) di Hulu Langat, Selangor pada penghujung 2010.

Harian Metro semalam melaporkan Bob Kuman mendakwa produksi milik David tidak mempedulikannya hingga dia berkejar ke hospital bersendirian selain kegagalan penerbit filem itu melangsaikan bayaran lebih RM6,000 hingga menjadi punca dia tidak dapat menjelaskan bayaran hospital.

Menurut David, beliau kesal terhadap tuduhan pelakon itu sambil memberitahu pihaknya sudah melangsaikan semua pembayaran termasuk memberikan sumbangan peribadi RM5,000 ketika melawat pelakon berkenaan di Hospital Tawakal di sini, tahun lalu.


Sekarang mana satu yang cerita benar nie? Sekiranya Davidd Teoh dah bayar boleh buktikan isu pembayaran tersebut? Ini nasihat dari G.A.M untuk mengelak dari isu salah paham.

0 comments:

Entri Menarik Hari Ini