Paris Hilton Masuk Islam, Tukar Nama Tahirah


Paris Hilton telah mengemparkan dunia bahasa Islam adalah salah satu agama yang harmoni dan bukan ahli terorrist atau komunis.

Berita di dipetik di satu laman web popular sewaktu di JEDDAH – Arab Saudi – Artis terkenal, Paris Hilton telah menukar agama kepada Islam menurut jurucakap beliau, Ian Brinkham melalui media CBS. Dengan menukar agama kepada islam, beliau telah mengambil keputusan untuk meninggalkan cara hidup lama sebagai selebriti dan artis terkenal.

Katanya “saya telah menemui kedamaian dalam hidup saya selepas menganut islam. Sebelum ini, saya lebih dikenali sebagai seorang yang tidak bermoral, rendah akhlak dan sanggup melakukan kerja-kerja kotor, tetapi sekarang semua itu sudah berubah. Pujian hanya kepada Allah”.

Paris Hilton telah menukar namanya kepada ‘Tahirah’ yang bermaksud suci dalam bahasa arab. Beliau akan mula memasuki sekolah agama Islam pada julai ini. Tindakan mengejut Paris Hilton ini pastinya akan menjadi igauan buruk bagi selebriti-selebriti terkenal yang lain.

Lepas nie datanglah Malaysia Paris Hilton...

0 comments:

Entri Menarik Hari Ini